Gift in motion

Rotterdamse kunstenaar Laura Grimm verplaatste in maart 2024 drie weken lang haar atelier naar de cultuurcoachscholen van het Chabot Museum. De twee scholen liggen aan het gebied langs de Rotte waar kunstenaar Henk Chabot ooit woonde en werkte; het Land van Chabot. Aan de ene kant van de rivier de St. Michaëlschool en aan de andere kant de Prins Alexanderschool.

Met wol van Rotterdamse schapen en natuurlijke verfstoffen maakte Laura samen met alle leerlingen drie nieuwe werken; wollen wandkleden met felgekleurde vezeltekeningen.

Eén wandkleed is te zien in het Chabot Museum, de andere twee hebben een plek op de scholen gekregen. Het werk gemaakt met de leerlingen van de St. Michaëlschool is cadeau gedaan aan de Prins Alexander school en vice versa. De wandkleden werden uitgewisseld op het bruggetje over de Rotte, tegenover de plek waar Henk Chabot woonde en werkte.

Foto’s: Jacqueline Fuikschot

Gerelateerd

De gedroomde vriend / het boek

De Gedroomde Vriend is een verhaal verdeeld over veertien hoofdstukken en gaat over hoop, verlangen en teloorgang, met als decor...

Brand van Rotterdam

Er zijn een man en een vrouw die bijna alles hebben: een fijn huis, een grote tuin, twee ondeugende kinderen....

PO: Educatie in het Chabot Museum: buiten je comfortzone in een huiselijke setting

Om leerlingen extra rust en ruimte te bieden plannen wij al onze groepen voor de reguliere openingstijd. Het Chabot Museum...