Brand van Rotterdam

Groep 7 en 8

Oorlog en vrede

De oorlog maakte op Henk Chabot zo’n indruk dat hij in de periode 40-45 veel schilderijen heeft gemaakt van onderduikers, gevangenen en mensen op de vlucht. Vandaag de dag zijn deze schilderijen nog steeds de basis van het Chabot Museum met als zijn bekendste werk ‘Brand van Rotterdam’.

Daarnaast is het museum gevestigd in een moderne monumentale villa uit 1938. De oorlogsdreiging was in die tijd niet ver weg en dat zie je terug in het gebouw. We beleven de verhalen van de villa tijdens het bombardement en zoeken samen naar de met vooruitziende blik gebouwde schuilkelder.

Afhankelijk van de tentoonstelling (en geëxposeerde werken) ten tijde van het bezoek ontdekken we samen met de leerlingen sporen van de oorlog in de kunst en architectuur. De leerlingen verblijven het gehele bezoek tussen de kunst en worden met een afwisselend programma van kijken en doen uitgedaagd tot reflectie en nieuwe ideeën.

Het Chabot Museum ontvangt groepen (speciaal) primair onderwijs, (speciaal) voorgezet onderwijs, studenten en volwassenen.

KOSTEN
€180,- per klas (inclusief entree)
Programma 1,5 uur

TIJDEN
Om leerlingen extra rust en ruimte te bieden plannen wij al onze groepen voor de reguliere openingstijd. Dat betekent dat groepen het hele museum voor zichzelf hebben. We plannen graag jullie bezoek in op dinsdag t/m vrijdag tussen 09:30 en 11:00 uur.

CONTACT
Meer weten en boeken? Neem gerust contact op met de afdeling educatie:
a.collart@chabotmuseum.nl of 0104363713.

Gerelateerd

Weisbard verkooptentoonstelling
De gedroomde vriend in Galerie Weisbard

Op loopafstand van het Chabot Museum vind je het Galerie Weisbard, waar gelijktijdig een verkooptentoonstelling van de foto’s te zien...

The Imaginary Friend

‘Imaginary Friends are an integral part of many lives. They provide comfort in times of stress, companionship when we are...

Van Nellefabriek Voortgezet Onderwijs

HET NIEUWE BOUWENLICHT, LUCHT EN RUIMTE Beleef een inmiddels best oude maar ooit hypermoderne fabriek. Thee, koffie en tabak worden...