VO: Educatie in het Chabot Museum: buiten je comfortzone in een huiselijke setting

Het Chabot Museum is gevestigd in een voormalig woonhuis. Dit zorgt voor een gemoedelijke en persoonlijke sfeer waarin leerlingen zich op hun gemak voelen. De leerlingen verblijven het gehele bezoek tussen de kunst en architectuur, waar ze met een afwisselend programma tot nieuwe ideeën worden uitgedaagd.

De eigen belevingswereld van de leerlingen staat in elk programma centraal; vanuit een persoonlijke invalshoek wordt er gereflecteerd op de hoofdthema’s van het museum:

  • beeldende kunst (Henk Chabot en expressionisme)
  • erfgoed (de geschiedenis van het huis en WO II)
  • architectuur (Het Nieuwe Bouwen)

Tijdens hun bezoek koppelen de leerlingen beeldende kunst en erfgoed aan hun hedendaagse realiteit. Zo komen zij niet alleen meer te weten over het werk van Chabot, expressionisme en de modernistische villa maar ook over hun medeleerlingen en zichzelf.

Het precieze programma is altijd afhankelijk van de tentoonstelling van het moment. Suggesties voor een thema of voorkeur voor één van onze bovengenoemde hoofdthema’s zijn altijd welkom. Neem gerust contact op met de afdeling educatie: a.collart@chabotmuseum.nl of 010 43 63 713.

Het Chabot Museum ontvangt groepen (speciaal) primair onderwijs, (speciaal) voorgezet onderwijs, studenten en volwassenen.

KOSTEN
€180,- per klas (inclusief entree)
Programma 1,5 uur

CONTACT
Meer weten? Neem gerust contact op met de afdeling educatie:
a.collart@chabotmuseum.nl of 0104363713.

Gerelateerd

PO: Educatie in het Chabot Museum: buiten je comfortzone in een huiselijke setting

Om leerlingen extra rust en ruimte te bieden plannen wij al onze groepen voor de reguliere openingstijd. Het Chabot Museum...

Gift in motion

Rotterdamse kunstenaar Laura Grimm verplaatste in maart 2024 drie weken lang haar atelier naar de cultuurcoachscholen van het Chabot Museum....

The Imaginary Friend

‘Imaginary Friends are an integral part of many lives. They provide comfort in times of stress, companionship when we are...