Left Right
  • Een Feest voor het Oog

VIER MEE! Grand publieksopening op 15 en 16 juni

In het weekend van 15 en 16 juni wordt de tentoonstelling EEN FEEST VOOR HET OOG voor publiek geopend. De rode loper ligt letterlijk uit voor iedereen die graag deze bijzondere plek voor rust en inspiratie in Museumpark Rotterdam wil ervaren. Het hele weekend biedt het Chabot Museum Rotterdam een vrij entree. Tegelijkertijd zijn er in de museumtuin diverse activiteiten in het kader van de Rotterdam Architectuur Maand en Dag en Nacht van de Architectuur te beleven. Ook is er een gratis pendelbus van het Chabot Museum/Museumpark naar de portiersloge bij de Van Nellefabriek, vanwaar elk half uur rondleidingen starten samen met UrbanGuides, over de tuin van Mien Ruys, over kolonialisme, familierondleidingen met workshops en een lezing in het kader van 10 jaar UNESCO Werelderfgoed.

Left Right

Dag en Nacht van de Architectuur; de podcast

De Rotterdam Architectuur Maand en de Dag en Nacht van de Architectuur zijn neergestreken in het Museumpark Rotterdam. Ontdek de routes en activiteiten en kom lekker luisteren in een ligstoel in de museumtuin naar het verhaal van ‘de lichtpuntjes van het Museumpark’.

Heb je een plekje in de tuin gevonden? Start hier het audioverhaal

Left Right

10 jaar Van Nelle UNESCO Werelderfgoed in de Rotterdam Architectuurmaand

Vier mee! Ontdek de Van Nellefabriek, al 10 jaar UNESCO Werelderfgoed. In het weekend van 15 en 16 juni vieren we Van Nelle met rondleidingen, lezingen en workshops voor het hele gezin. Lees snel verder voor meer informatie.

Left Right

Met Chabot naar Van Nelle

Ieder weekend Met Chabot naar UNESCO Werelderfgoed Van Nellefabriek. Rondleiding langs Rotterdamse parels van het Nieuwe Bouwen. Het is ook mogelijk om een groepsrondleiding te boeken op afspraak.

Left Right

Meer weten en meer zien met de instaprondleiding

Er worden regelmatig instaprondleidingen door de tentoonstelling georganiseerd, actuele data staan altijd op de homepage.

Left Right

Met Chabot naar de Museumparkvilla's

Omgeven door lommerrijke tuinen, vormen de modernistische museumparkvilla's gezamenlijk een groen eiland in de drukke stad. In deze groepsrondleiding kom je alles te weten over de architectuur van het Nieuwe Bouwen. Datum en tijdstip op afspraak.