Met Chabot naar Van Nelle

LET OP:

Op 13, 14, 20, 21 november 2021 is het Chabot Museum gesloten. Wij installeren dan een nieuwe tentoonstelling.

De rondleiding naar Van Nelle vindt als gebruikelijk plaats en vertrekt vanaf het Chabot Museum.

Het is die dagen echter niet mogelijk om de tentoonstelling te bezoeken. U bent van harte welkom op een ander moment. Het kaartje en de kortingscode blijven gewoon geldig.

Het Chabot Museum (Baas & Stokla, 1938) en UNESCO Werelderfgoed Van Nellefabriek (Brinkman & Van der Vlugt, 1930) zijn nauw verwant aan het internationaal vermaarde Bauhaus. Kom er alles over te weten in dit volledig verzorgde programma van anderhalf uur met een gids van UrbanGuides.

De rondleiding start in het Museumpark, bij het Chabot Museum. We blijven buiten en bekijken de bijzondere architectuur van deze parel van het Nieuwe Bouwen. Vervolgens neemt de gids je mee -met onze eigen bus- naar Van Nelle. 

Spaanse griep

Nét voor de pandemische uitbraak van de Spaanse Griep besloot de Rotterdamse firma Van Nelle tot de bouw van een grote, nieuwe fabriek om al hun bedompte en slecht geventileerde pandjes in de binnenstad te vervangen. Het zou een progressief en revolutionair ontwerp worden, waardoor lucht, licht en ruimte een heel nieuwe betekenis kregen in de architectuur. Tot op de dag van vandaag is het zonder twijfel een van de meest bijzondere gebouwen die de stad rijk is; Le Corbusier noemde het niet voor niets “het mooiste schouwspel van de moderne tijd”.

Met een ervaren architectuurgids wandel je in een kleine groep door de fabriek. De architectuur, de geschiedenis van Van Nelle, het productieproces in de fabriek en de transformatie naar een nieuwe toekomst komen aan bod. Met de corona-uitbraak in het achterhoofd is het extra bijzonder om te zien hoe de ontwerpers op het gebied van hygiëne en ventilatie hun tijd ver vooruit waren.

Iedere zaterdag en zondag

12.30 – 14.00 uur

€ 19,50 / € 15,-

Inclusief busvervoer Museumpark – Van Nelle 

Start- en eindpunt Chabot Museum

Koop Tickets
Praktische informatie, voor je bezoek:
  • De gids wacht je op bij het Chabot Museum. Daar start (en eindigt) de rondleiding. De gids neemt de groep in zijn geheel mee naar de Van Nellefabriek. In de bus is het dragen van een mondkapje verplicht.
  • Vanaf 6 november 2021 is het alleen mogelijk om deel te nemen met een coronatoegangsbewijs.
  • Je bent van harte welkom om ook het Chabot Museum (gratis) te bezoeken, daar kan je zelf een apart tijdslot voor boeken. Je ontvangt hiervoor een kortingscode bij je reservering van de rondleiding.

Gerelateerd

Villa in de Duinen

EXCLUSIEF MET CHABOT TE BEZOEKEN In de duinen van Hoek van Holland ligt een bijzonder woonhuis. Een droom van een...

Museumpark Vriendenweek

1 t/m 6 septemberSPECIAAL VOOR ALLE VRIENDEN! (ook de allernieuwste natuurlijk) Dit jaar geen vriendendag maar een vriendenweek! Tijdens de...

Visit the Van Nelle Factories with Chabot

Along the bank of the river Schie lies a remarkable UNESCO World Heritage site: the Van Nelle Factory. The unique building from 1931...