Een Feest voor het Oog
VIER MEE! Impressie Grand publieksopening op 15 en 16 juni 2024

In het weekend van 15 en 16 juni is de tentoonstelling EEN FEEST VOOR HET OOG voor het publiek geopend. De rode loper lag letterlijk uit voor iedereen die deze bijzondere plek voor rust en inspiratie in Museumpark Rotterdam wilde ervaren.

Het hele weekend bood het Chabot Museum Rotterdam gratis entree aan. Tegelijkertijd waren er in de museumtuin diverse activiteiten in het kader van de Rotterdam Architectuur Maand en Dag en Nacht van de Architectuur te beleven.

Ook werden er gratis instaprondleidingen aangeboden in het museum en in de namiddag stond Foret Atelier bij de gele kornoeljes met hun Bloesem Salon, waar ze diverse lekkere drankjes serveerden gemaakt van Rotterdamse kruiden, bloemen en planten. Een mooie ode aan het thema van de Architectuurmaand ‘Tuin van de stad’.

Daarnaast was er een gratis pendelbus van het Chabot Museum/Museumpark naar de portiersloge bij de Van Nellefabriek, vanwaar elk half uur rondleidingen startten samen met UrbanGuides, over de tuin van Mien Ruys, over kolonialisme, en familierondleidingen met workshops.

Gerelateerd

Museumpark Vriendendag 21 juni 2024

Op vrijdag 21 juni vindt de zevende editie van de Museumpark Vriendendag plaats. Chabot Museum Rotterdam, Huis Sonneveld, Kunsthal, Het...

10 jaar Van Nelle UNESCO Werelderfgoed in de Rotterdam Architectuurmaand

Op zaterdag 15 juni 2024 werd de portiersloge op het Van Nelleterrein officieel geopend. Het Chabot Museum beheerde deze kleinschalige...

Schenking oorlogscollectie Chabot

De oorlogscollectie met 26 werken van Henk Chabot zijn als schenking overgedragen aan het Chabot Museum....