Lezing Rozemarijn Westerink

Een hele fijne zondagochtend activiteit:
Kunstenaar Rozemarijn Westerink (1982) neemt je mee in haar wereld in woord en beeld. In het Metro Café in De Bijenkorf vertelt zij over de totstandkoming van haar werk Rêves en Ligne én de tekeningen die zij samen met Parijse schoolkinderen maakte.

Aansluitend ben je van harte welkom in het Chabot Museum waar twee tentoonstellingen te zien zijn. Het leven als kunst van de Oostenrijkse kunstenaar Werner Berg (1904-1981) en Rêves en Ligne van Rozemarijn Westerink. Een stop-motion animatiefilm (10:30 min.) gemaakt met pen en inkt op papier. Ook is er een bronzen model van het beeld ‘De Verwoeste Stad’ van Ossip Zadkine te zien. Een bruikleen uit de kunstcollectie van De Bijenkorf.

Zondag 22 oktober
11:00 uur
€ 15,-
Inclusief entree museum, koffie en gebak
De Bijenkorf Rotterdam

AANMELDEN

Het bekende en geliefde beeld van Zadkine dat nu op Plein 1940 in Rotterdam staat werd daar 70 jaar geleden onthuld. Een cadeau aan de stad die in het hart getroffen was. Ter gelegenheid van dit 70 jarig jubileum schreven het Atelier Néerlandais en Musée Zadkine in Parijs een open call uit. Deze werd gewonnen door Rozemarijn Westerink met haar Rêves en Ligne en een bijbehorend educatief programma. Zij zich liet inspireren door de beelden van Zadkine maar ook door de bomen en planten in de tuin van het Parijse museum, gevestigd in het huis waar Zadkine woonde en werkte. Zo verbindt dit internationale project verleden en heden en toont het de tegenstelling van verscheuring en genezing.

Gerelateerd

Rondleiding Met Chabot naar Van Nelle

Misschien wel de mooiste fabriek ter wereld. De Van Nellefabriek. Ontdek dit UNESCO werelderfgoed nu met het Chabot Museum. Ieder...

Zomervakantie 2023

Deze zomer ga je met Chabot naar Van Nelle, én ontdek je het museum met de speciaal voor jou gemaakte...

Meet the artist: rondleiding UP IN THE CLOUDS door Eveline Visser

Laat je meenemen in de wolken door Eveline Visser. Iedere maand geeft zij een rondleiding door haar tentoonstelling voor bezoekers...