10 jaar Van Nelle UNESCO Werelderfgoed in de Rotterdam Architectuurmaand

Vier mee! Ontdek de Van Nellefabriek al 10 jaar UNESCO Werelderfgoed.                                          

Op zaterdag 15 juni 2024 wordt de portiersloge op het Van Nelleterrein officieel geopend. Het Chabot Museum beheert deze kleinschalige bezoekersfaciliteit bij de slagboom als startpunt voor alle rondleidingen, samen met UrbanGuides.  

Bezoek dit weekend van 15 en 16 juni de erfgoedpresentatie in de portiersloge op het Van Nelleterrein en ga mee met een korte (thema) rondleiding door de Van Nellefabriek ter gelegenheid van 10 jaar Van Nelle UNESCO Werelderfgoed. Diverse themarondleidingen, waaronder een rondleiding over het tuinontwerp van Mien Ruys door Anne Mieke Backer. 

Op zondag 16 juni 2024 is het familiedag, met themarondleidingen en inloop workshops voor ouders en kinderen. Locatie: verzamelen bij de portiersloge, Van Nelleweg 1, start: 12.00 uur, rondleidingen doorlopend elk heel en half uur. 

Reserveer een kaartje voor een van de speciale (familie)rondleiding in kader van 10 jaar UNESCO Werelderfgoed op zaterdag 15 of zondag 16 juni.

Dit weekend in kader van de Rotterdam Architectuur Maand gratis pendelbus van 11.30 – 17.00 uur tussen Chabot Museum/Museumpark en de portiersloge bij Van Nelle.

Gerelateerd

Het museum

Een bezoek aan het museum brengt een bijzondere combinatie van moderne kunst, architectuur en geschiedenis. In de lichte open ruimtes...

De villa

Het Chabot Museum voor internationaal expressionisme huist in één van de mooiste villa’s van Rotterdam. Dit monument van het Nieuwe...

Met Chabot naar de Museumparkvilla’s

Een rondleiding langs de modernistische villa’s aan het Museumpark. De tour start én eindigt bij het Chabot Museum. Een enthousiaste...