DE ROTTEKOP

UNIEKE KOFFIEKOPJES VAN KLEI UIT HET LAND VAN CHABOT

In opdracht van het Chabot Museum introduceert BAKKIE TROTS een nieuw ontwerp met een heel eigen(wijze) vorm: De Rottekop. Een oer-Rotterdamse koffiekop, van klei uit het Land van Chabot langs de Rotte, handgemaakt in Rotterdam.

BAKKIE TROTS

Bakkie Trots maakt keramiek van lokale klei. Het resultaat is een exclusieve, stoere keramieklijn met kopjes die per lokatie verschillend zijn. Samen vertellen deze kopjes een trots verhaal over verbinding. Iedereen heeft wel een speciale plek waarmee hij zich verbonden voelt. Bakkie Trots maakt die verbinding tastbaar.

VAN KLEI UIT JE EIGEN STAD NAAR KOFFIE UIT JE EIGEN KOP

De klei voor de Rottekop is afkomstig uit het ‘Land van Chabot’, de plek waar kunstenaar Henk Chabot (1894 – 1949) woonde en werkte. De koppen passen bij de stijl van de schilderijen van Chabot, die de mensen, dieren en polders rond de Rotte in stevige, expressionistische penseelstreken verbeeldde. Het polderland waarmee Chabot zich zo verbonden voelde, is nu door Rotterdamse handen gevormd tot deze stoere, hartverwarmende Rottekop. Iedere Rottekop is uniek, niet alleen omdat ze met de hand gemaakt worden, maar ook omdat de Rotteklei in verschillende tinten afbakt. Een bijzondere eigenschap.

AFHALEN

Vanaf 9 april zijn de eerste Rottekoppen verkrijgbaar in het Chabot Museum. Vanwege de Coronamaatregelen is het museum helaas nog gesloten, maar afhalen kan wel!

Afhalen op afspraak

Alleen verkrijgbaar in het Chabot Museum

Reserveer hier je afhaalmoment: Koop Tickets

€ 28,50 per stuk / € 49,50 per set van twee

Er zijn voldoende Rottekoppen op voorraad. Je hoeft alleen te laten weten wanneer je de kopjes komt halen.

Wil je meer dan 6 Rottekoppen? Laat het dan even weten via a.verschelling@chabotmuseum.nl.

Let op: Alleen PIN betalingen mogelijk


12 METER ONDER NAP

Waar straks de A16 onder de rivier de Rotte duikt, woonde en werkte vroeger de kunstenaar Henk Chabot (1894 – 1949). Bij de bouwlocatie van de A16 langs de Rotte werden 7 grote emmers klei opgehaald. De klei, afkomstig van de kleilaag op 12 meter onder NAP, is uitgegraven op de plek waar straks de tunnelmond van de Rottemerentunnel komt te liggen.Gerelateerd

Land van Chabot

Hier vind je alle actuele informatie over het Land van Chabot. Het gebied langs de Rotte waar Chabot woonde en...

Art means everything

Upcoming, 22 March 2020 Well-known modern Masters from the collections of the Chabot Museum and Museum Boijmans Van Beuningen, side-by-side...