Zomervakantie 2021

De Van Nelle Familietour en het zomeratelier zijn er weer!

Deze zomer ga je met Chabot naar Van Nelle, naar de Rotte, ontdek je de tentoonstelling met de speciaal voor jou gemaakte kijkwijzer én laat je je fantasie de vrije loop in de museumtuin. Reis mee en ontdek deze bijzondere plekken met de echt Rotterdamse verhalen die er bij horen.

VANG DE ROTTE ZOMERATELIER

3 augustus & 17 augustus

‘Land van Chabot’ – verzamelen bij de Varenhofbrug

10:30 – 12:00 uur

Deelname gratis

Aanmelden verplicht, via

Koop Tickets

Leef je uit tijdens het zomeratelier aan de Rotte. Jarenlang keek schilder en beeldhouwer Henk Chabot (1894-1949) vanuit zijn huis en atelier uit over de Rotte en de uitgestrekte polders. Inmiddels is het atelier aan de Rotte verdwenen en is de polder volgebouwd. ‘Het Land van Chabot’ is dan wel veranderd, maar als je goed kijkt, krijg je een indruk van het uitzicht dat hem inspireerde tot het maken van prachtige landschappen in alle seizoenen.
Tijdens de workshop fabriceren we kwasten van materialen die we vinden in de natuur. Zo ontstaan er kriebelige krabbelaars, fijnzinnige stempelaars en knoestige borstels. Neem het landschap in je op en ontdek wat je tevoorschijn kan toveren op groot formaat.


MET CHABOT NAAR VAN NELLE

31 juli & 14 augustus

13.10 – 14.40 uur

Kinderen gratis

Volwassenen € 15,- / € 19,50

Maximaal 2 kinderen per volwassene

Voor kinderen van ongeveer 7 t/m 12 jaar

Koop Tickets

Ook dit jaar organiseert het Chabot Museum tijdens de zomervakantie samen metUrbanGuides een speciale familierondleiding door de Van Nelle Fabriek en langs de stralend witte villa’s in het museumpark.
Bezoek samen met je kinderen deze Rotterdamse iconen en reis terug in de tijd. De onthutsende moderniteit van deze gebouwen moet aan het begin van de vorige eeuw als een ruimteschip ontvangen zijn, zo waanzinnig nieuw!

Wil jij de geheime gangen ontdekken van de Van Nelle fabriek, door de transporttunnel sluipen en de enorme lichtgevende VAN NELLE letters bekijken? Boek dan je tickets voor zaterdag 31 juli of zaterdag 14 augustus.

BEZOEK HET MUSEUM EN TEKEN IN DE TUIN

20 juli t/m 29 augustus

di t/m zo

gratis

Met jeugdvakantiepaspoort ook gratis toegang voor 1 volwassene

Max. 4 kinderen per volwassene

Aanmelden verplicht, via deze link:

Koop Tickets

Meer informatie nodig of brandende vragen?

Aarzel niet om contact op te nemen!

Dat kan via 010-4363713 of mail@chabotmuseum.nl

Gerelateerd

23 juni – 17 juli 2022

SO HERE WE ARE NOW Conny Janssen Danst in Van Nellefabriek Rotterdam Van 23 juni t/m 17 juli 2022 strijkt...

SCHILDEREN MET AARDE EN LUCHT

Lotte Oppenhuis en Observatorium Chabot Museum Rotterdam en kunstenaarsgroep Observatorium verklaren het Terbregseveld, waar de Rottemerentunnel wordt aangelegd, tot Land...

Installing new exhibition

From 26 September until 15 October the museum is closed, as we ar installing a new exhibition: Roaring Twenties Rotterdam...