VANG DE ROTTE

Jouw werk straks in het Chabot Museum?

Chabot Museum Rotterdam daagt je uit om de Rotte te vangen in een schilderij, tekening, gedicht, beeld, foto of welk medium dan ook. Laat je inspireren door de omgeving en misschien hangt jouw werk straks bij de tentoonstelling Het Rotte Land in het Chabot Museum aan het Museumpark.

Iedereen, van alle leeftijden, is van harte uitgenodigd om mee te doen.

Dus laat je creativiteit stromen en doe mee!

Inzenden kan t/m 30 april 2021.

Doe mee!

Mail (een goede foto van) jouw werk en de titel, techniek en afmetingen, samen met je contactgegevens naar: educatie@chabotmuseum.nl o.v.v. ‘Vang de Rotte’. Een selectie wordt gepresenteerd in het Chabot Museum Rotterdam en op diverse plekken langs de Rotte.

Kunstroute langs de Rotte

Een selectie van ingezonden kunstwerken is straks te zien in een kunstroute langs de Rotte. Deze kunstroute van zo’n 10 kilometer lang beweegt je. Letterlijk en figuurlijk. Onderweg ontdek je niet alleen de kunstwerken van Vang de Rotte, maar ook het Hollandse landschap én wat de verschillende plekken langs de Rotte nog meer te bieden hebben. Maak bijvoorbeeld kennis met de vegetarische keuken van Obst & Gemüse, of ontdek Gallery Groene Tuin, gevestigd op een plek die tot de verbeelding spreekt.

Land van Chabot

Waar nu het bouwgeweld van de aanleg van de Rottemerentunnel het landschap bepaalt, keek schilder en beeldhouwer Henk Chabot (1894 — 1949) jarenlang vanuit zijn huis en atelier uit over de Rotte en de uitgestrekte polders. Inmiddels is het atelier aan de Rotte verdwenen en is de polder bebouwd. Het ‘Land van Chabot’ is dan wel veranderd, maar als je goed kijkt, krijg je een indruk van het uitzicht dat hem inspireerde tot het maken van prachtige landschapppen in alle seizoenen.

Tentoonstelling

In één van de mooiste villa’s van Rotterdam huist het Chabot Museum voor internationaal expressionisme. Hier beleef je kunst op wereldniveau. In alle rust, oog in oog met de werken van Henk Chabot en andere kunstenaars. Zodra het weer mag is hier onder andere de tentoonstelling Het Rotte Land – Panorama Chabot te zien van het Rotterdamse kunstenaarscollectief Observatorium. Samen met het Chabot Museum werken zij momenteel aan een plek ter ere van Henk Chabot waar de schilder van 1934 tot 1949 zijn atelier had. Een unieke plek met vrij zicht op de horizon binnen de stadsgrenzen. Observatorium verkent verschillende toekomstscenario’s.

I

Klik HIER voor meer informatie.

Meedoen met de hele klas of tekenclub? Je mag ons altijd e-mailen: educatie@chabotmuseum.nl

Gerelateerd

HBO – WO

Bij het Chabot Museum sluiten we zoveel mogelijk aan bij de vraag van de onderwijsinstelling, daarom maken we al onze...

Kinderboekenweek groep 1 t/m 4

2020 Gisteren Wat is oud en wat is nieuw? Is gisteren lang geleden? En als je groot bent, heb je...

Primair onderwijs

De eigen belevingswereld van de leerlingen staat in elk programma centraal. Zo koppelen de leerlingen beeldende kunst en erfgoed aan hun...