Chabotprijs 2022 uitgereikt

Op 22 november ontving Eveline Visser onder grote belangstelling de Hendrik Chabotprijs 2022 uit handen van burgemeester Aboutaleb. Hieronder een impressie van de feestelijke middag in de Burgerzaal van het Stadhuis van Rotterdam.

De jury nomineerde drie kunstenaars voor de Hendrik Chabotprijs 2022 waaruit uiteindelijk EVELINE VISSER werd gekozen. De andere genomineerden zijn OLPHAERT DEN OTTER en ANTON VREDE Zij ontvangen een bedrag van € 1.500,–. Winnaar Eveline Visser ontvangt een bedrag van € 10.000,– en in het voorjaar van 2023 zal het Chabot Museum een tentoonstelling wijden aan haar werk. T/m 24 december 2022 is de tentoonstelling DEPARTURE van Eveline Visser te zien in galerie Cokkie Snoei, op een steenworp afstand van het Chabot Museum (Mauritsweg 55).

De Hendrik Chabotprijs is de driejaarlijkse Nederlandse kunstprijs voor beeldend kunstenaars die wonen of werken in de regio Rotterdam of een nauwe band met de stad hebben. Deze oeuvreprijs werd in 1965 ingesteld door het Prins Bernhard Cultuurfonds en wordt nu uitgereikt door het Chabot Museum. 

LEES HIER MEER over de Chabotprijs 2022

Gerelateerd

DE ROTTEKOP

UNIEKE KOFFIEKOPJES VAN KLEI UIT HET LAND VAN CHABOT In opdracht van het Chabot Museum introduceert BAKKIE TROTS een nieuw...

INSTAPRONDLEIDING

Meer weten en meer zien? Ga mee met de rondleiding van kunsthistoricus Carla Hendriks! Kom alles te weten over het...

Christine Lavant

De Oostenrijkse schrijfster Christine Lavant (1915-1973) werd meerdere malen geportretteerd door Werner Berg in schilderijen, tekeningen en grafiek. Deze zijn...