Villa in de Duinen

EXCLUSIEF MET CHABOT TE BEZOEKEN

In de duinen van Hoek van Holland ligt het bijzondere woonhuis van het echtpaar Van Toor. Een droom van een villa, waar architectuur, kunst en landschap elkaar ontmoeten. Het uitgesproken gebouw, dat in een modernistische traditie staat, gaat een duidelijke relatie aan met haar omgeving en biedt onderdak aan de collectie moderne en hedendaagse kunst van de bewoners. Met werk van onder meer Henk Chabot, Charley Toorop en Eva Besnyö.

Het Chabot Museum biedt de unieke kans deze Villa in de Duinen te bezoeken. Ervaar het bijzondere verhaal waarin mensen en ideeën elkaar ontmoeten en samen een unieke plek creëren.

SIMULTAAN MODERNISME
De rondleiding in de Villa in de Duinen sluit naadloos aan bij de tentoonstelling Bauhaus Dessau – Branding Rotterdam. Vanaf 7 oktober toont het Chabot Museum beeldende kunst uit de collectie van Bauhaus Dessau, zij aan zij met ‘ultramodern werk’ van Henk Chabot en tijdgenoten van de Rotterdamse kunstenaarsvereniging De Branding (1917-1926). Zowel de tentoonstelling als de rondleiding in Hoek van Holland is onderdeel van Simultaan Modernisme, de internationale samenwerking tussen UNESCO Werelderfgoederen Van Nellefabriek en Bauhaus Dessau.

ARRANGEMENT VILLA IN DE DUINEN
De rondleiding is uitsluitend in arrangementsvorm te boeken. Het volledige arrangement bestaat uit: rondleiding Villa in de Duinen (Hoek van Holland), bezoek Chabot Museum op eigen gelegenheid, en boek Villa in de Duinen met teksten van o.a. architecten Rogier van den Berg en Daan Zandbelt en foto’s van de woning en collectie van o.a. René de Wit.

DATA
Nieuwe data voor de rondleidingen in 2017 volgen.

DEELNAME
€ 34,-
Museumkaart / Rotterdampas: € 29,50

RESERVEREN
CHABOTMUSEUM.NL/TICKETS of 010-4363713

 

Gerelateerd

Concert: ARMANDO EN OLEG LYSENKO – Ik hoorde dat er geluisterd werd

In de voorstelling ‘Ik hoorde dat er geluisterd werd’ betreden schrijver en kunstenaar Armando (1929) en topaccordeonist Oleg Lysenko (1974,...

Met Chabot naar Van Nelle!

Het is weer mogelijk om met het Chabot Museum de Van Nellefabriek – UNESCO werelderfgoed sinds juni 2014- met een...

Museumparkvilla’s

Museumparkvilla’s Aan de rand van het Museumpark staan zes monumentale villa’s, gebouwd vanaf de jaren dertig tot midden jaren zestig....