Met Chabot naar Van Nelle!
  • 23/09/2017 12:00 Van Nellefabriek Rotterdam
  • 24/09/2017 12:00 Van Nellefabriek Rotterdam

Het is weer mogelijk om met het Chabot Museum de Van Nellefabriek – UNESCO werelderfgoed sinds juni 2014- met een ervaren gids te bezoeken.

In een uitgebreide rondgang van ruim een uur door de fabriek (1930) komt u alles te weten over de architectuur, recente verbouwing, historische achtergronden, productieprocessen en het principe van licht, lucht en ruimte. In het Chabot Museum ervaart u de bijzondere combinatie van kunst en modernistische architectuur. Momenteel zijn hier de tentoonstellingen De Stijl van Chabot en De Wereld van Bieling te zien. Ook ontvangt u hier het boek Jan Kamman – Fotograaf van het Modernisme (normaal € 19,90), met o.a. de iconische foto’s die Kamman kort voor en na de voltooiing van de Van Nellefabriek maakte.

Ontdek het Rotterdamse Nieuwe Bouwen met de Van Nellefabriek, het Chabot Museum én het geliefde boek Jan Kamman, Fotograaf van het Modernisme (Flip Bool en Lienke Moerman, 2e druk).

 

Iedere zaterdag en zondag

Aanvang rondleiding Van Nelle 12.00 uur

€ 29,50 / € 22,50 (met Museumkaart / Rotterdampas)

meer informatie: mail@chabotmuseum.nl

Koop Tickets

 

Praktische informatie, voor uw bezoek:

U kunt zich melden bij de portier, bij de slagboom die toegang geeft tot het terrein van de Van Nellefabriek (Van Nelleweg 1, 3044BC Rotterdam).

Er is voldoende parkeergelegenheid rond de fabriek. Met het openbaar vervoer is bus 38 de lijn die vanaf Centraal Station stopt op de Beukelsbrug, direct voor het fabrieksterrein (trap af naar van Nelleweg).

U bent natuurlijk ook van harte welkom om het Chabot Museum te bezoeken en de tentoonstelling INLEVEN / INLIJVEN Marjolijn van den Assem ontmoet Henk Chabot te bezichtigen op een door u gewenst tijdstip. Tevens ligt hier het boek Jan Kamman – Fotograaf van het Modernisme voor u klaar.

Voorafgaand aan uw bezoek is het zeer de moeite waard om de film Bouwen voor het Licht (ca. 20 minuten) te bekijken.
https://www.youtube.com/watch?v=Jzjxm22lLeE
https://www.youtube.com/watch?v=QSoV4DQHl4g

Gerelateerd

De collectie

De collectie van het Chabot Museum geeft een breed beeld van het Rotterdamse kunstklimaat in het interbellum....

Armando Viert zijn verjaardag

Op 13 september vierde Armando zijn verjaardag in de tuin van het Chabot Museum. Bij deze gelegenheid werd het nieuwe...

Bezoek het Chabot Museum met de Volksuniversiteit Rotterdam

Nét iets meer weten over de tentoonstelling INLEVEN / INLIJVEN? Neem deel aan de mini-cursus van de Volksuniversiteit! 5 juli...