Met Chabot naar Van Nelle!

Het is weer mogelijk om met het Chabot Museum de Van Nellefabriek – UNESCO werelderfgoed sinds juni 2014- met een ervaren gids te bezoeken.
 
In een uitgebreide rondgang door de fabriek (1930) komt u alles te weten over de architectuur, recente verbouwing, historische achtergronden, productieprocessen en het principe van licht, lucht en ruimte. In het Chabot Museum ervaart u de bijzondere combinatie van kunst en modernistische architectuur. Momenteel zijn hier de tentoonstellingen De Stijl van Chabot en De Wereld van Bieling te zien. Ook ontvangt u hier het boek Jan Kamman – Fotograaf van het Modernisme, met o.a. de iconische foto’s die Kamman kort voor en na de voltooiing van de Van Nellefabriek maakte.
 
Ontdek het Rotterdamse Nieuwe Bouwen met de Van Nellefabriek, het Chabot Museum én het geliefde boek Jan Kamman, Fotograaf van het Modernisme (Flip Bool en Lienke Moerman, 2e druk).

 

Iedere zaterdag en zondag

Aanvang rondleiding Van Nelle 12.00 uur

€ 29,50 / € 22,50 (met Museumkaart / Rotterdampas)

meer informatie: mail@chabotmuseum.nl

Koop Tickets

Gerelateerd

Rondleiding Museumparkvilla’s

Een rondleiding langs de modernistische villa’s aan het Museumpark. De tour start én eindigt bij het Chabot Museum. Een enthousiaste...

Museumparkvilla’s

Museumparkvilla’s Aan de rand van het Museumpark staan zes monumentale villa’s, gebouwd vanaf de jaren dertig tot midden jaren zestig....

De villa

Het Chabot Museum is sinds 1993 gevestigd in een van de mooiste villa’s van Rotterdam. Dit monument van het Nieuwe...